zondag 26 januari 2014

Winterkost: boerenkool met fazant


De fazant zag ik thuis pas. Het ging me om de boerenkool. Maar met pomme sauté, wat spek en bospaddestoelen een goede voedzame en gezonde wintermaaltijd.

6 opmerkingen:

solidianne zei

De verrassingsfactor :-)
Mooi beeld.

martin zei

Maar ook een beetje beschamend, al is dat een te groot woord, zo'n mooie fazanten man niet gezien te hebben. Veel dichterbij Amsterdam zag ik er al wel twee lopen (dit ter verdediging).

Antoinette Duijsters zei

Niet mijn eten.

martin zei

Was ik al bang voor. Ik eet het ook niet dagelijks (en om eerlijk te zijn: ik ben geen boerenkool liefhebber).

Anoniem zei

Fazant is heel lekker. Na de oorlog was ik leider bij de padviderij. We hadden een stuk bos van de Hoogovens ter beschikking waar de hoge heren eens per jaar kwamen jagen. Toen de fazant uit de lucht viel heb ik deze maar verstopt en later opgehaald. Veel fazanten voor restaurants worden bijgevooerd. Op de dag van hun veroordeling wordt het graan geweekt in jenever. Als ze goed dronken zijn worden ze opgeraapt. Ik heb eens gistende zwarte bessen aan de kippen gevoerd.Ze waren niet meer zo goed ter been en een paar weken van de leg.

martin zei

een bekende truc is fazanten voeren met rozijnen met slaapmiddel