zaterdag 2 oktober 2021

De gang


Storm of tenminste harde wind en een rug die geen zin heeft. Wat te doen? Wind mee, trein terug: Groningen? Nou nee het gaat gieten om een uur of drie en het houdt niet meer op. Dan kom je koud en moe aan in het Noorden en moet nog terugreizen.



Den Helder dan maar? Voordeel voor de echte bui begint, zit je droog. Moet je wel voor 16.00 uur weer met je fiets de trein uit zijn. Doorrammelen dus. De Lange Jaap – hij stond er nog – net over tweeën bereikt en het station ook ruim op tijd.



“U heeft een buitenkansje, mijnheer,” zegt een man die betrokken is bij het werk om de kettingen van de klep voor de pont te onderhouden. “De vorige keer was het 10 jaar geleden,” voegde hij ter verduidelijking toe. Het werk is in het belang van reiziger en de rijkspont.



Sinds maart vorig jaar was dit de eerste vrijdagse tocht die ik weer met de trein plande. Ook voor mij neemt de wereld weer een beetje zijn gang.

2 opmerkingen:

Ron Roelandt zei

Dat is doortrappen, Martin. Hoeveel medefietsers kom je tegen op zo'n doorregende dag als deze?

martin zei

1 op de pont, een Engelsman uit Zaandam was naar het strand geweest
hier en daar een wat ouder echtpaar, stuk of 5 'a 6. Meestal Duits herknbaar aan de helmen.
2 begin-dertigers die net als ik naar Den Helder fietsen - vijf maal elkaar ingehaald - met luxe fietsen en waterdichte tassen.
Verder nog wat enkelingen.
NRuim twintig op 100 km. Heeft wel wat die rust.