zaterdag 2 augustus 2014

Vakantie (16)

Naar huisAls je een foto wilt maken dan moet je dat vragen.” De man die dit zegt is een hangoudere en dit is zijn plek. Ik zeg dat ik een foto van de gaanderij maak die honderd meter lang is en langs het strand van Oostende ligt.

Even later begint nog een gaanderij. Deze hangt vol met zwartwit foto's. Beelden uit Afrika zie ik in het voorbijgaan, - zonder zin om te stoppen. Het strand is er voor plezier, rust en schoonheid, niet voor opgedrongen leed. Tenminste niet voor mij. Bovendien heb ik mijn portie oorlog wel gehad.

'Afrika in de loopgraven', heet de tentoonstelling (de reclame ervoor is onvermijdelijk). Zo krijgt Afrika ook zijn graantje WOI-herdenking.

De Belgische kust is volgebouwd met appartementen. “We hebben maar 60 kilometer”, zegt een vrouw waar ik even mee op fiets. Haar zoon gaat in Nederland bij hockeyclub Kampong spelen. “Alles goed en wel maar aan die Belgische kust staan vijf maal zoveel appartementen als aan die 200 kilometer van ons”, overdrijf ik niet.

De Belgische havens zijn wel mooi. Maar voor duin en strand hoef je de Noordzeefietsroute LF1 bij onze zuiderburen niet te fietsen. Net voor de grens wordt het weer mooi en dat blijft het tot de veerboot in Breskens. Met de trein reis ik terug naar Amsterdam.

6 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Alleen in het noorden, Het Zwin en het zuiden nog wat natuurlijke kust. Maar toch leuk om eens te bekijken.

martin zei

In het Zuiden heb ik daar ook niet veel van gezien. Hrt is vanaf de Panne meteen druk. Er was ook een mooi stukje over een fietspad langs het strand, ergens bij Oostende. Inderdaad wilde ik dit deel van de LF1 ook wel eens rijden.

Jan de Stripman zei

Alles bij elkaar een mooi verslag van een welbestede vakantie, Martin !

martin zei

Jan goed dat je het hebt bekenen. Ik dacht net: was het 't de tijd van schrijven en maken wel waard? Het is een soort ordening die ik prettig vind, maar wel een tijdsintensieve.

Jan de Stripman zei

Ik heb ervan genoten ! En je gaf me stof tot nadenken...

martin zei

Jan je bent de enige die aflevering 4 heeft gelezen. Waarom die overgeslagen wordt is me een raadsel.