zondag 11 maart 2018

Wegens wegwerkzaamheden: Pendelbus van Lelystad naar Enkhuizen

Ik sta de borden te lezen als een wielrenner komt aanrijden. Hij moet naar Alkmaar en wil ook via de Markerwaarddijk of Houtribdijk. Dat is de dijk die de oude Zuiderzee verdeelt in het noordelijke IJsselmeer en zuidelijke Markermeer. We mopperen wat, maar hij gaat het proberen. Ik zeg dat ik hem volg en omkeer als ik hem terug zie komen.

Bij de snackkar haal ik een broodje kroket. De wielrenner staat bij een bushokje en komt na een tijdje naar me toe: “Ik heb voor jouw ook een plaatsje op de pendelbus gereserveerd.” Ik bedank hem vriendelijk.

Inmiddels zijn we met zijn drie├źn. Een vrouw met vouwfiets wil naar Medemblik. Het blijkt goed geregeld. Een busje komt al snel met ruimte voor fietsen en passagiers. De chauffeur vertelt hoe hij op Omroep Flevoland kwam om het verhaal te doen. Hij rijdt voorbij de werkzaamheden en zet ons halverwege de dijk bij de Trintelhaven af.

De dijk is tot 1 juli 2019 afgesloten en dit jaar wel even geopend tijdens de zomer maanden juli en augustus. Meer informatie kan je vinden op http://www.rws.nl/versterkinghoutribdijk

1 opmerking:

tushar soni zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.