woensdag 25 maart 2020

Weer strandweer

Het is fietsen door een wereld voor autisten en schuwen van aard. Houd afstand van mensen. School niet samen met twee of drie anderen.

Een frisse neus dat mag. Een frisse neus dat kan. De zee is nog koud. Het strand niet druk ver van de parkeerplaatsen.

Geen trein, geen bus, alleen het zadel en de pedalen. En een frisse neus op een hoofd met een voorjaars- en zomerkapsel.

De weg is rustig. Het fijnstof is grotendeels gaan liggen. Een open neus die kwam. De blik op de bloeiende magnolia.

Het water in de duinen gezakt, maar dat heeft niets met corona te maken. Kijken of er geen anderen op mijn bankje zitten wel.

Muziek ook deze week. Luister het hele album met de titel naar De grote vrouw, de vierde roman van Meir Shalev Of luister alleen - als je weinig tijd hebt - het liedje hieronder met een clip en krijg warme oren.

Houd afstand, maar haal even een frisse neus, zo lang het nog mag. Maar doe het alleen.
Iedere woensdagmiddag fiets ik naar het strand, neem een duik en fiets weer terug. Op Facebook plaats ik later vrijwel altijd een aantal foto's. Eén of meer daarvan plaats ik hier. Steeds vaker schrijf ik mijn tekst (gedeeltelijk) al voor die tocht en voeg er achteraf nog wat zinnen en/of gedachten aan toe.

2 opmerkingen:

Ron Roelandt zei

De muziek sluit naadloos aan bij je tochtje. Heel mooi, net als de rest van het album trouwens. De plaatjes doen me beseffen dat we buiten aan het voorjaar begonnen zijn.

martin zei

Het vreemdste voorjaar van mijn leven.