woensdag 24 februari 2021

ijsman

 
Bij mijn bankje springt een man wild in het rond, alsof er al wespen zijn. 

Het gaat om een mooie grote hommel. 

“Doet niets,” zeg ik. 

“Weet hij dat ook,” vraagt de man. 

“Ja dat weet ie,” zeg ik nog ter geruststelling. 

Het is mijn eerste dit jaar (en geen hij, maar een zij).

4 opmerkingen:

Rondetijd zei

Wat een drukte. Bestaan er nog "lege" standseizoenen?

martin zei

Dit jaar maar een enkele keer een vrijwel leeg strand gezien (ook onderweg is het veel drukker met wandelaars). Regen en kou moeten er dan zijn. Anders zijn er tientallen mensen. Overigens vertekent zo 'n foto wel. Er zit vermoedelijk 10 meter tussen de groepjes. Maar toen ik wegging werd het snel drukker.

Ook een paar zwemmers. Dat had ik nog niet eerer gezien. Wel een enkeling. Ook dit enkeling was dit jaar ook al nieuw. Koudzwemmen is een rage die zelfs regelmatig in het nieuws komt. ('k Ben een trendsetter.)

Bert Deben zei

druk op stranden en in parken - maar veel meer valt er niet te doen en misschien is het ook wel mooi dat de mensen weer of meer leren genieten van de simpele en gratis dingen in het leven ...

martin zei

Bert op het strand is ruimte voldoende, veel meer dan in de parken. Het ingezoomde beeld vertekent de drukte. De truc wordt ook wel door (Nederlandse, Belgische) journaals gebruikt die van verschillende groepjes in parken, één grote groep maken. Je hebt daar geen diepfake voor nodig, alleen het vergroten van de brandpuntafstand is voldoende.

Nu nog een beetje leren met de natuur omgaan en inderdaad het vliegmachien kan aan de grond blijven voor de toerist.