maandag 16 augustus 2021

hink-stap-sprongvakantie

 

Van tijgerspin tot viervlek. Van watermunt tot waterhyacint en een geit die informatie verstrekt. Van grote beervlinder tot gestippelde oogspanner (alles kwam zonder zoeken op me af).


Een korte vakantie die begon als een hink-stap-sprong. Tot halverwege, de kluut en bitterzoetbessen. De volgende dag staat de pompoen op het veld en rijd ik weer over dezelfde aangespoelde duimplaat (en neem hem mee).


Een camping vol leven en vreemde installaties die vroeger deel waren van een pomp die het natuurbad van vers en warm water voorzag. Op de camping wordt al decennia niet meer gezwommen (door mensen).


In de omtrek wegen afgezet met eiken en valse acasia's. In de lucht roepen buizerds en 's nachts klinkt de ijselijke kreet van een uil, terwijl nog hoger de sterren vallen (voordeel van een nachtelijke gang naar de WC).


Onderweg een paar flarden kunst uit een veel grotere tentoonstelling. In de zeer oude de kerk hangt werk van Peter Gentenaar, het doet denken aan een lijkwade (misschien doordat het in een kerk is).
Koffiedrinken tussen libellen en vlinders. De paar dagen vakantie op de grens van Overijssel, Drenthe en Friesland werden afgezoomd met afgescheurd bont zandoogje, een stevige Zuidwester voor de terugtocht en drakenschildpad op een bankje (dicht bij huis).Geen opmerkingen: