zaterdag 8 januari 2022

fietsstoplichtdrukknop

 Op 1 januari keek ik naar de Oudejaarsconference van Peter Pannekoek. Hij had een paar terugkerende metaforen voor de stand van het land. Eén daarvan was het paaltje met drukknop bij het stoplicht. Een paaltje van niets, geen enkel effect op de lichten, volgens de cabaretier.

Nu had een vriendin van me dat een aantal jaren geleden ook gezegd. Moeilijk te accepteren dat je jarenlang voor Jan L. op die knop hebt geduwd. Misschien daarom besloot ik het eens na te zoeken. Binnen de gemeente Amsterdam liggen vrijwel overal detectielussen, maar niet overal en ze werken ook niet altijd. De gemeente raadde daarom aan toch op de knop te duwen.
Noordwijk.

Er zijn stoplichten in soorten en maten. Je hebt er die reageren al op een meter of vijftien en springen als het kan op groen voordat je stil staat. Er zijn stoplichten die dat pas doen als je vlak voor de stoplichtstreep staat. En er zijn er die pas wat doen als je op de knop drukt. Het blijft beter een komiek niet voor waar te nemen. De wereld is net wat ingewikkelder als je even verder kijkt.

Maar het was een show met wat boeiende gedachten (en net wat teveel op de persoon gespeelde humor). Het was ook een fijne tocht met alleen in het begin hagelbuien.


Klaar voor de zomer.
Klaar voor de winter.
Tankkering.
Tankkering.
Je moet je inspannen om het te lezen.
Bosrankzaad.

2 opmerkingen:

Rondetijd zei

De rode badmuts... Schitterend!

martin zei

Het was een heel spektakel. Ze waren met twee en beide in badpak met muts en oranje-rode drijvers.