zondag 20 oktober 2013

Boris MacKouw

Vrijdagavond keek ik naar de Wilde Keuken van Wouter Klootwijk. Wouter is smulpaap van beroep. Nu proefde hij Noordnederlandse worst van Weidenaar uit Dokkum. De vulling voor de runderworst loopt naast hem in het Gronings veld. Het zijn Schotse Hooglanders.

Wini Weidenaar, dochter van en communicatie deskundige, kijkt er met een schuine blik naar en wijst: "Deze onderhouden, zeg maar, het gebied. En als er teveel komen, dus op een gegeven moment komen er jongeren, dan worden ze afgevoerd en daar maken wij de worst van." De runderen zorgen ervoor dat het veld geen bos wordt, maar het mooie uitzicht blijft, legt ze uit.

"Natuurgebied, koeien erop, teveel koeien, worst," vat Klootwijk het bondig samen. Het woordje abattoir mist, maar dat past ook niet bij dit knuffelrund.

4 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Nou ik moet daar niets van hebben, niet van vlees, maar nog minder van die elitaire kook programma's

martin zei

Mij boeit het vakmanschap en de achtergrond wel. Wel jammer dat men niet vertelt dt Wini helegaar niet bij het familiebedrijf werkt, maar haar eigen communicatie bedrijfje heeft. Ze werkt voor het bedrijf. Zal belatingtechnisch wel gunstiger zijn, want dat goed uitvlooien is ook vakmanschap (van een soort die mij niet kan boeien).

Anoniem zei

de natuur zijn gang laten gaan levert ook in de dierenwereld overbevolking, net als bij mensen.
Wij hebben alleen ziektes als vijand, maar die dieren hier in natuurgebieden hebben helemaal geen vijanden. Behalve de mens, maar die doodt alleen om te eten ...

Wouter is leuk, vind ik, humor en info en scherp.

martin zei

appelvrouw en hij heeft een fiets