vrijdag 19 juni 2020

draait door


“Ga je mee vijf dagen weg; ik heb een huurtent van alle gemakken voorzien?” Dan zeg je geen nee, ook al was het de natste week van het jaar. Maar er was zelfs tijd voor een ijsje buiten. Er zijn altijd droge perioden tussen de buien in en de regen hield het bij de flamingo's in het Zwillbrocker Venn, net over de grens, rustig.Bij de oude steengroeve van Winterswijk klaagt een man dat een bijenorchis was uitgegraven, “Écht,” reageert iemand. De plaatselijke oehoe met kroost was niet thuis en de mensen met hun toeters speurden tevergeefs de wanden af.

Prettig was het in het gebied van beken, bosjes, schijnbaar vergeten landjes, en veel gras en mais en mooie witte bloemen op de piepers. De terugtocht met buien in de verte, maar zon op de bast. Boomklever jong wil gevoerd worden; de BU-9 zeilt over het Eemmeer; in Amsterdam ligt de lucht nog op de straat; en de wereld draait door.

PS de spier die vorige week protesteerde deed dat alleen op de heentocht en mopperde daarna alleen nog maar een beetje. Bijna over.

Beeldenstorm.

2 opmerkingen:

Rondetijd zei

Geen betere manier om een opspelende spier het zwijgen op te leggen, lijkt me.

martin zei

Ik heb wel rustig aan gedaan. Langzaamaan de brug over het Gooimeeer (Amsterdamse brug genomen), niet lekker doortrappen, maar wel gestaag. De tochtjes teer plekke met partner waren lichte kost.