dinsdag 22 juli 2014

Vakantie (5)

In Martragny 

Wat dit is? Geen idee. Op sterven na dood, dat wel. Dit ist.
In de verte klinkt de N-13 en de hele dag slaat de de klok van het kleine kerkje van Martragny 2 x 78 + 24 x 1 slagen en dan nog de oproepen voor de ochtend-, middag- en avondmis. Zo lijkt men bij de tijd te blijven, maar het gemeentehuis is een optrekje en winkels zijn er niet (wel een ponyclub en een camping bij een kloosterboerderij).

Het leven heeft hier stilgestaan of liever het nieuwe leven trekt hier weg. De toeristen zijn een mager alternatief. In het nabijgelegen Cruely is een groothandel voor betonijzer en hekwerken. Het is het enige 'levendige' dorpje in de wijde omgeving.

Vandaag las ik in een verhaal dat ik mijn hoofd leeg moet houden zodat angst en hoop er geen vat op krijgen. De steeds ouder wordende krant raadt me verder aan om op vakantie de De dood van Ivan Iljitsj van Tolstoi te lezen. Misschien volgend jaar.

3 opmerkingen:

Jan de Stripman zei

Je raadseldier is een nachtvlinder en ik heb er wel eens eerder foto's van gezien. Maar de naam ben ik helaas vergeten...

Jan de Stripman zei

Gevonden ! En de naam is zo eenvoudig dat het geen wonder is dat ik hem vergeten ben: Eikenblad... Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Eikenblad

martin zei

Weet je dt ik dit nu pas zie.