woensdag 11 oktober 2017

Stoofpot





Het is een vaste gewoonte stoofpot op woensdag. Dit keer:

Voor 4 personen:

150 gram sukade- of riblab (voor de vleeseters)*
1 (sweet mama**) pompoen
2 paprika's
3 uien
1 courgette
2 tomaten
1 desertlepel kerrie
1 á 5 teentjes knoflook
zout naar smaak

1 Snijd het vlees in kleine stukjes. Braad het aan in bakboter.
2 Fruit de klein gesneden uien mee.
3 Bak daarna de rode en/of gele paprika even mee.
4 Voeg de courgette, klein gesneden tomaat en evt. groene paprika toe.
5 Vervolgens de kerrie en knoflook erbij en roer e.e.a. goed om.
6 Voeg water tot net onder het groente (en vlees) mengsel toe.
7 Tenslotte de pompoen (waarover even de kook is gegaan) bovenop het mengsel (je kan het kookvocht gebruiken voor de pan met stoof).
8 Laat vier uur stoven (en vegetarische variant kan in twee uur).
9 Serveren met aardappels (om te prakken) of rijst.

* Een vegetarische variant zou ik maken met twee á drie uien en twee tomaten extra. En bijvoorbeeld wat gember wortel of poeder (djahé). Op het laatst geroosterde vruchtvlees van walnoot toevoegen.

Ik beloof dat ik hier geen gewoonte van ga maken.

1 opmerking:

Jan de Stripman zei

Of een beetje vegagehakt erdoor...