zondag 16 februari 2020

Eikels


Het is een reis door de winter die niet meer bestaat. Fietsen door een wereld met najaarsbloemen die langer bloeien of voorjaarsbloemen die er juist vroeger zijn; er is overlap. Het is alsof je kan zien dat de wereld warmer wordt. Tussen heen en terugtocht zit 7°C.


Op die terugtocht kom ik langs paddenstoel 62477/002 bij Lage Vuursche. Paddenstoelen zijn er al sinds 1914. Deze geeft sinds kort onjuiste informatie. Dat ligt niet aan de paddenstoel, maar aan de narcistische bewoners van een stukje van het landgoed Pijnenburg, die een heuse guerrilla tegen de fietser zijn begonnen. Een nabij gelegen padenstoel achter het net opgetrokken hek hebben ze uitgegraven. De op 62477 aangegeven route zit achter datzelfde hek. De fietser moet omfietsen, omdat de bewoners iets tegen rijwielen hebben.


Op de heenweg bespreek ik die obstructie met bekenden in Soestdijk. “Je moet erover schrijven voor de lokale krant,” is het advies. Ach ik fiets wel een 3½ kilometer om over de autoweg en heb besloten met niet druk te maken om dit soort eikels., (al kom ik er wel minstens een keer per maand langs en 't wordt vast vervolgd onder de hashtag #Eikels) met teveel geld in de beurs en te weinig sociaal gevoel in het hoofd en lijf.

Deze tekst plaatste ik op Facebook, daar kwam er een aanvulling op met drie drie links naar stukjes over het onderwerp. Je begrijpt van een van die vrienden in Soestdijk:

* Wrevel over afgesloten fietspad in Pijnenburg, maar geen middel om in te grijpen - 14 juni 2019
* Bezwijkt de natuur onder de fietsers? - 2 juli 2019
* Fietsfanaten in actie om fietspad landgoed Pijnenburg: 'We willen niet hard tegen hard' - 26 oktober 2019

Geen opmerkingen: