woensdag 19 februari 2020

OnderbroekEen echte socialist heeft gaten in zijn of haar onderbroek,” schijn ik ooit gezegd te hebben. Het is niet moeilijk voor me om deze uitspraak in de tijd te plaatsen, maar ingewijden weten waar ik op doel en laten we het bij dat selecte gezelschap houden.

Zo en nu de tegenwind. Heen was het enorm trappen. Iemand die daar tegenin komt moet zich niet afvragen of hij nog wel doorzettingsvermogen heeft. De jonge man die doorkijkjes fotografeerde en bunkers interessant vond, was wel onder de indruk van de man die zoveel fruit at.

In de Bretten staat een opvallend waterkraantje. De zee raast. Er zijn herten in de reep. Drieteenstrandlopers staan bij elkaar alsof het trosjes druiven zijn (zo heb ik ze nog nooit gezien). Mijn zoon zei: “Je hebt er mooi weer bij.” En hij had gelijk.Iedere woensdagmiddag fiets ik naar het strand, neem een duik en fiets weer terug. Op Facebook plaats ik later vrijwel altijd een aantal foto's. Eén of meer daarvan plaats ik hier. Steeds vaker schrijf ik mijn tekst (gedeeltelijk) al voor die tocht en voeg er achteraf nog wat zinnen en/of gedachten aan toe.