Het recept:
- 125 gram tarwebloem
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram honing
- 75 gram stroop
- 1 ei
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 theelepel gemalen anijszaad
- snufje zout
Meng de honing, stroop, ei, anijs, speculaaskruiden en het zout in een kom. Zeef het meel boven de kom en kneed er een stevig deeg van.
Zet het deeg daarna 1 tot 2 uur afgedekt in de koelkast zodat het kan opstijven. Rol het deeg uit en snij er blokjes van. Warm de oven eerst voor op 200° C en leg de pepernoten daarna op een ingevette bakplaat en bak ze in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
Als u taaitaai wilt maken, maakt u grotere stukken of poppetjes van het deeg.
2 opmerkingen:
aaaaaaiiiiii,lekker!
Ze waren wel lekker, maar wat hard. Volgende keer dichter bijelkaar en korter de oven in, vermoed ik.
Een reactie posten