woensdag 23 juni 2021

Money, moneyGisteren vertelde iemand dat hij hoopte dat Nederland eruitgebald was. Zo iemand ontbeert voetbalkennis; in een poule zo zwak als die van Nederland moet je minstens wel een goede nummer drie kunnen worden. Nederland werd enigszins fortuinlijk zelfs nummer 1.

Regelmatig vraag ik me vertwijfeld af waarom ik naar de poenerige sport kijk. Voormalig Brits Chelsea voetballer en aanvoerder van het Engelse team John Thiery verkocht zijn huisje in Londen voor € 18.7 miljoen aan een Omaanse generaal die onlangs hoofdverantwoordelijke was bij het neerslaan van protesten.

Zelf zweer ik bij de keiharde wielervolksport, maar daar sponsoren Bahrein en VAE ook teams en Israel Start-up Nation klinkt ook al niet zo lekker in het licht van de Israël's Apartheid. Dit om nog maar te zwijgen van Ineos waarvan de plastic balletjes de zeeën vervuilen.

Gisteren liep ik door de Jumbo waar omgeroepen werd dat ik op de site foto's kon bekijken van hun optreden tijdens het Nederlands kampioenschap. Niets tegen winnaar Timo Roosen, maar de Jumbo-overmacht was zo groot dat van een faire competitie op de VAM-berg geen sprake was. Wout van Aert liet tijdens het Belgisch kampioenschap dan weer zien dat je ondanks een kleine Jumboploeg (twee) ook een overmacht kan verslaan. Geld is niet altijd koploper.

***

Op het bankje zit en man met kijker en met fototas. Hij hoort een boompieper. Ik hoor kikkers en zie een grote libel.

We hebben het over het minder willen consumeren, zelf repareren en hoe de stroom opgewekt moet worden en verspreid.

***
Het komt niet iedere dag voor dat ik muzikaal tweet over wapenhandel.Vandaag deed ik dat wel.

5 US citizens are charged in a plot to send export-controlled military thermal scopes, night vision goggles & weapon sights to Russia without a license over a 4-year period. They falsely used the name of guitarist @JohnMayer as sender of the shipments.

https://taskandpurpose.com/news/russia-thermal-scopes-nighti-vision-john-mayer/


Bij de gitarist had ik de connotatie van blues. Maar toen ik YouTubede kreeg ik van die gladde poppie-gitaarmuziek waar de muziek uit weggevlucht was. Een beetje graven bracht iets uit 2012 op en groot podium en met vingervlugge blues (zie hieronder). Toen ik het aan liet staan kwam er ook nog een optreden uit 2009 met B.B. King.

Maar je zou het meemaken, dat handelaren in militaire troep jouw naam gebruiken om pakjes te versturen.
Iedere woensdagmiddag fiets ik naar het strand, neem een duik en fiets weer terug. Op Facebook plaats ik later vrijwel altijd een aantal foto's. Eén of meer daarvan plaats ik hier. Steeds vaker schrijf ik mijn tekst (gedeeltelijk) al voor die tocht en voeg er achteraf nog wat zinnen en/of gedachten aan toe.

2 opmerkingen:

Ron Roelandt zei

Hij doet het weer!
Ik krijg het helaas steeds moeilijker voor elkaar om voor het voetbal warm te lopen. Het geld zal niet de enige reden zijn, maar het speelt mee. De spontaniteit is verdwenen en de zin van het woord spelletje. Als het gebeurt staat het groot overal, want het zijn unieke momenten aan het worden. Uniek in de zin van schaars.
PS: mooi filmpje.

martin zei

Het lijkt al weer lang geleden. Toch was er wel speelvreugd, alleen mijn favoriete team leek in winterslaap.