zondag 27 augustus 2017

Geruststellend
Radio 1 staat in de statusbalk van mijn browser. Dat maakt dat ik deze ochtend OVT weer eens aanzet. Het gaat over de boeken en idee├źn van Michel Houellebecq. Het programma zit vol Franse en abstracte woorden en interpretaties. Je moet er bij blijven, want het wordt niet nog zes keer herhaald (zoals de radio op werkdagen doet).

Los van het onderwerp is het prettig om – na een lange pauze – weer terug te keren bij een programma waar ik nu al decennia naar luister. Geschiedenis los van en met betrekking tot de actualiteit. De sfeer is hetzelfde gebleven. De stemmen van de presentatoren zijn er nog. Geschiedenis niet opgediend als liflaf, maar om op te kauwen.

Op de foto: De Westbatterij in Muiden werd in 1852 gebouwd om de zeesluizen te verdedigen. Die sluizen speelden een rol bij een eventuele inundatie.  Bij OVT gaat het vanmorgen ook over verblijf in een historisch gebouw, over het landgoed Zabola in Hongarije. Dichter bij huis is de batterij te huur voor verenigingen en scholen om te verblijven.

Geen opmerkingen: