donderdag 31 augustus 2017

't Wordt snel slechter aan de overkantHet is al weer even geleden dat ik twitterde en schreef over de militaire bewapening van de Amerikaanse politie. Die politie militariseert naar een strijdmacht om de bevolking te onderdrukken. Politieagenten hebben vaak een geschiedenis in een oorlog ver van huis. Een civiel apparaat, wordt zo steeds meer een militair instrument.

Het is slechts een van de verklaringen voor het buitensporige geweld dat wordt gebruikt door de Amerikaanse politie, maar wel duidelijk zichtbaar. Deze week maakte Commander-in-Chief Trump het weer wat makkelijker om wapens over te hevelen van leger naar politie. Het wordt snel slechter daar aan de overkant. Daar waar de baas van onze NAVO zetelt.

Als ik dit stukje schrijf luister ik naar It's Nice Outside van Anti-Lilly & Phoniks. Jazzy hiphop met veel aandacht voor het persoonlijke, liefdes, werk etc. Better Days heet een van die liedjes vanuit persoonlijke shit naar cure one day. Kalme piano (geen pleonasme) op de achtergrond. het is ook lekker daarbuiten.

Geen opmerkingen: