Mijn zoon wilde paddestoelen eten. Op de boerenmarkt kochten we vier soorten. Dit maakten we er van.
Sponszwam
In mooie stukken uitelkaar halen. Goed schoonmaken. Bakken in boter, bestrooien met peper en zout. Lekker eenvoudig en erg smakelijk.
Paarse ridderzwam
Bruinbakken, bestrooien met peterselie, zout en peper en op toast. Ook niet gek.
Duinvoetje
Eerst een paar stukjes spek bakken in de boter. Even de duinvoetjes en wat knoflook meebakken. Bloem door het baksel roeren en even gaar maken in de pan. Vervolgens voldoende melk erbij om een dikke saus te maken. Groene kruiden er door en in de warme pasteibakjes doen. Nog even gratineren in de oven.
Cantarellen
We hadden nog een gerecht ook al erg simpel. Een paar cantarellen in een plakje bladerdeeg doen. Opvouwen zoals een appelflap. Vervolgens bovenkant bestrooien met kaas en in de oven tot ze bruin zijn.
We aten het met safraanrijst en sla.
6 opmerkingen:
mmm, smakelijk beschreven en tentoongesteld
De flappen heb ik vroeg op de foto gezet. Zo bleek vond ik het niets voor deze tentoonstelling.
Heerlijk, maar hier nergens te koop:-(
Antoinette dat is wel boffen, zo'n boerenmarkt met een grote paddestoelen kraam.
Vast met je jongste zoon :-) Treedt in de voetsporen van zijn pa
Inderdaad. Hij was trots op het resultaat.
Een reactie posten