donderdag 3 oktober 2013

Snert

Misschien nog vroeg in het jaar, maar ik had er zin in.

Ingrediƫnten (voor acht personen):

Voor de bouillon
3cm dikke Hamschijf,
het bovenste deel van een prei
3 uien in kwarten
3 winterwortels in stukken
1/4 knolseldrij in stukken

1kg spliterwten
1 rookworst

Erbij:
Roggebrood
Zeeuws spek

bouillon 4 uur laten trekken en vervolgens zeven.
In de bouillon spliterwten fijnkoken

Vlees van hamschijf halen, wortels en knolseldrij in blokjes snijden (je kan ook verse groenten nemen) en rest prei in dunne repen en rookworst in plakjes snijden.

Groente en vlees door de snert roeren. Warm laten worden en opdienen met roggebrood en spek.
Hier ging de helft de diepvries in. Alleen de rookworst is op.




3 opmerkingen:

Anoniem zei

eh gat! Varken met bonen.
Maar ik gun je natuurlijk wel een smakelijke maaltijd hoor.

martin zei

Dank je wel. Heerlijk. Bruine bonen ook en kapucijners met een beetje stroop.

martin zei

Blijkbaar verander ik nog. Je kan ook erwtensoep maken zonder vlees. Dat doe ik inmiddels en eet al jaren geen vlees meer, zelfs een varkenspoot voor de bouillon komt er niet meer in. Dit blogje is dan ook bijna elf jaar oud.