Misschien nog vroeg in het jaar, maar ik had er zin in.
Ingrediƫnten (voor acht personen):
Voor de bouillon
3cm dikke Hamschijf,
het bovenste deel van een prei
3 uien in kwarten
3 winterwortels in stukken
1/4 knolseldrij in stukken
1kg spliterwten
1 rookworst
Erbij:
Roggebrood
Zeeuws spek
bouillon 4 uur laten trekken en vervolgens zeven.
In de bouillon spliterwten fijnkoken
Vlees van hamschijf halen, wortels en knolseldrij in blokjes snijden (je kan ook verse groenten nemen) en rest prei in dunne repen en rookworst in plakjes snijden.
Groente en vlees door de snert roeren. Warm laten worden en opdienen met roggebrood en spek.
Hier ging de helft de diepvries in. Alleen de rookworst is op.
3 opmerkingen:
eh gat! Varken met bonen.
Maar ik gun je natuurlijk wel een smakelijke maaltijd hoor.
Dank je wel. Heerlijk. Bruine bonen ook en kapucijners met een beetje stroop.
Blijkbaar verander ik nog. Je kan ook erwtensoep maken zonder vlees. Dat doe ik inmiddels en eet al jaren geen vlees meer, zelfs een varkenspoot voor de bouillon komt er niet meer in. Dit blogje is dan ook bijna elf jaar oud.
Een reactie posten