woensdag 14 augustus 2019

Gestage golven

Zou dat kunnen worden uitgezet, de trending topics van twitter? De berichtengenerator blijft een prachtig medium om heel snel een overzicht te krijgen van ontwikkelingen. Maar dat wat het populairst is, geeft meestal een droevig makend beeld van het gros van de gebruikers. Negeren lukt me helaas niet altijd. Als ik de trends verander van Amsterdam naar Wereldwijd dan krijg ik alleen nog onleesbare toppers in Chinese karakters en onbegrijpelijk Europees en Koreaans schrift. Opgelost dus!

Dit is mijn eerste tocht naar het strand na de vakantie in Luxemburg. De Buienradar laat zien dat er fraaie wolken voorbij zullen glijden. Hopelijk laten ze hun natte vracht niet precies op mijn hoofd vallen. Het viel erg mee. Geen spat. Wel rolden de golven hoog en krachtig alsof het al herfst was.

Stop Wapenhandel zette terwijl ik trapte weer een tekst van me online. Ik probeer er het goede te benoemen, zonder het verkeerde te negeren. Er zijn nog drie ideeën voor volgende teksten; genoeg voor zes weken. Of die er allen uitrollen, gestaag als golven en dan nog een paar kleintjes tussendoor, ik weet het niet. Met de maan aan je zij lukt het. Maar die gaat zijn eigen gestage gang en heeft het  al druk
met de zee.

Iedere woensdagmiddag fiets ik naar het strand, neem een duik en fiets weer terug. Op Facebook plaats ik later vrijwel altijd een aantal foto's. Eén of meer daarvan plaats ik hier.

2 opmerkingen:

Rondetijd zei

Jouw strand ziet er wat anders uit als het mijne deze dagen, Martin. Een beetje vervrissende wind zou ook hier in het zuiden niet gek zijn af en toe, ook al geeft het dan wel wat problemen met de krant.

martin zei

Ron als het strand hier een Italiaanse zomer gaat beleven, dan zijn we wel ver van huis en nog verder van een oplossing. Er zijn wel stillere stranddagen geweest in de zomermaanden. De ervaring leert: tot eind oktober nog mooi weer, ieder jaar wat langer.