zondag 12 september 2021

#woonopstand

De demonstratie begon ruig met Killing in the name door Rage Against The Machine. Het laat zien dat het wel vrolijk is, maar ook strijdbaar en geen feestje. De opkomst is heel breed en de mensenmenigte zou niet opvallen op een station. Wél zijn er bovengemiddeld veel jongeren.

Er wordt al opgeroepen voor de volgende demonstraties in Den Haag en Rotterdam. Het is duidelijk de organisatie laat het niet bij een keer stoomafblazen zitten. Er moet echt wat veranderen aan door de partijen van rechts en het midden verknalde woningmarkt.

Als ik weer thuis mijn foto's oplaad hoor ik flarden van de toespraken uit het Westerpark nog steeds. Buiten zie ik de nieuwbouwwoning die bij oplevering al € 16 miljoen deed (je kan hem ook zien vanaf het manifestatieterrein). Bouwen voor de rijken is geen oplossing.

Was je niet bij de 10.000 in de zon ga dan naar het volgende protest.

Woonopstand, 17 oktober, Rotterdam,
Woonverzet, 13 november, Den Haag
https://www.woonbond.nl/nieuws

4 opmerkingen:

Rondetijd zei

Te gek voor woorden. Dit is niet het Nederland waar ik 20 jaar geleden vertrok. Het maakt me boos, het maakt me triest. (ben benieuwd hoe een nieuwbouwwoning van 16 miljoen eruit ziet. Heb je een plaatje?)

martin zei

Je kan de woning zien op de foto één van onderen. Het is de bovenste verdieping. Kort daarna werd de woning gesplitst en een deel al weer verkocht door de eigenaar. Vermoedelijk heeft het alleen maar geld opgebracht, het schijnt dat Madonna er ook een oogje op had maar het werd een internationale horeca tycoon, de zoon van arbeidsmigranten opgegroeid in Zeeland, dat dan weer wel.

Rondetijd zei

Aardenburg, toch?

martin zei

Andere kant van de Schelde, Vlissingen.