Een dahl recept op
verzoek.
Ingrediënten:
1 ui
2 bistro glaasjes linzen
1 á 2 eetlepels kerrie
twee teentjes knoflook
zout
(evt. peper, gember, bouillonblokje, tomaat, e.d.)
bereiding:
fruit de ui, glazig of bruin naar
smaak
roer heel kort, echt heel kort, de kerrie mee
blus meteen
af met paar dl. water
roer de linzen er door
zacht koken en als het water op is nieuw toevoegen, totdat ze gaar zijn (met beetje bite of zacht)
4 opmerkingen:
Interessante wending op je blog. Lijkt me smakelijk. Hoeveel gram linzen zijn 2 bistro glaasjes?
Dat is 225 gram, het komt niet op een gram meer of minder. Ik dacht dat ik het al ergens op een blog had. Maar nee. De foto maakte ik in 2014 toen ik met mijn jongste zoon samen een gerecht kookte voor school. Dahl was zijn lievelings eten.
Dank! Ik ga het een keer proberen.
Gemakkelijk en eiwitbron.
Een reactie posten