maandag 3 augustus 2020

Wennen aan nieuw blogger format


Vossebes


Op de heenweg de trompetbloem in Muiden niet voorbij kunnen rijden. Die trap ging op het gemak, ondanks de zware tent achterop, met wind mee naar het Oosten. Dalfsen, Winterswijk en nu Haarle, de korte vakantietocht gaat vaak in dezelfde windrichting. Al stonden we ook twee nachten in Wijk aan Zee (een paar weken geleden). Maar we hebben nu eenmaal niet veel West.


Bij de camping in Haarle lokten pa en ma sperwer de jongen steeds verder van het nest. Toen wij na een vijftal nachten weer gingen, waren ze vertrokken. Tussendoor met mijn voeten in de Regge, kijken naar de beekjuffers, koffie bij de tent met uitzicht op een muizenfamilie en boomkruiper en bij vertrek een dode hazelworm bij het toiletgebouwtje.
De wind waaide een hete dag uit het Oosten, maar draaide terug, zodoende op de terugweg hard en schuin tegen. Zwoegen met die tent (al zal het ook niet geholpen hebben dat een mouw van mijn trainingsjasje tussen wiel en spatbord was gewaaid). De trompetbloem mag ook dit keer op de foto.
Bij het beeld in Epe is een tekst geplaatst:

In 1987 geplaatst
in 2010 bruut ontvoerd.
in 2011 in volle glorie terug…
dankzij de inzet
en steun van velen!


De weggehaalde Fietsster keek een andere kant op, zo blijkt uit een artikel in De Stentor over de diefstal van het beeld van Greet Grottendieck.