donderdag 11 juni 2015

4 Barton-upon-Humber – Dijken

Vroeg op. Een uurtje eerder dan ik wilde. De campingbaas kwam in zijn onderbroek aan de deur voor de 5 pond. Niet veel maar voor een camping zonder douche en WC ook niet te weinig. Vandaag meer mooie wegen in het eerste deel dan in de vorige dagen bij elkaar. Het landschap is minder spectaculair. Ik eet een custard slice (tompoes) met een koffie bij een vismeertje waarvan er hier erg veel zijn. Mannen met hengels aan de oever.

Het duurt even maar dan ben ik bij de eerste kustplaats zuidelijk van de Humber. Bij Sutton-on-Sea stap ik af. Het is een plaats met een eindeloos strand en een lange rij strandhuisjes van steeds een andere timmerman of tenminste met andere verf. Via de Bankdyke, Seadyke en zelfs even Romandyke ga ik naar de volgende plaatsen Chapel St. Leonard. Zo'n naam beloofd rust en contemplatie. Het tegendeel is waar; kermis en casino, speelhallen, schiettenten, vreten en snoep. Ingoldmells probeert Coney Island na te doen. Skegness is een oord van 'vinexwijken'. Voor ieder wat wils aan de Engelse kust.

De kust is hier een dijk, dan een stuk niets, of akker, golfbaan en dan smalle duinen en een breed strand. Om de zoveel kilometer spuit een gemaal slootwater uit het vlakke achterland de zee in. De molens die dat vroeger deden, hebben nu vreemde witte 1001-nacht kapjes op. Of misschien hadden ze die altijd al gehad.

Geen opmerkingen: