dinsdag 6 december 2016

Nog nooit gezien


Dat ligt aan mij hoor. De wilde zwaan was vroeger slechts wintergast. Broeden deed hij op het candinavisch Schiereiland, het Kolaschiereiland, in Karelië en Finland (samen Fennoscandinavië) en andere delen van Rusland. Sinds 2005 broedt de vogel ook sporadisch in Nederland en werden hier enkele jongen groot.

De wilde zwaan is wat slanker dan de knobbelzwaan. Maar je moet wel opletten anders ga je er zo aan voorbij. Als je goed kijkt zie je dat zijn snavel heel anders is. Ik zie de zwanen vrijwel iedere winter wel een keer, maar opgroeiende exemplaren in jeugdkleed had ik nog nooit gezien.

Zie voor meer informatie:

Geen opmerkingen: