donderdag 7 september 2017

Staart en hoornDe hond blaft vragend: waar kom jij vandaan. De vrouw komt van ver en van diep. Ze heeft haar staart afgeschud en een broek aangetrokken. De slippers moeten nog aan de tenen, maar dat kan ook later. Er zijn ook mensen met blote voeten op het strand. Dat valt niet op.

Want dat wil ze niet, opvallen. Dat het hondje zoveel aandacht trekt is daarom onhandig. Ze pakt zijn riem en doet alsof hij van haar is. Niemand kijkt verbaasd. Zelfs die fotograaf, daar iets hoger op het strand, lijkt niets te merken. Het scheelt natuurlijk dat hij tegen de zon in moet kijken. Niet voor niets komt ze pas tegen de avond boven.

De vrouw moet naar de eerste de beste platenzaak. Veel zijn er nog tot 18 Ć” 19 uur open. Velvet Music in Leiden nog wat langer, maar dat is ook verder van de kust. Haar koning met de drietand houdt van muziek en altijd de zang van sirenes verveelt hem. In ieder land heeft hij een andere muzikant waarvan hij een CD wil hebben. In Nederland is dat iets met de hoorn van Morris Kliphuis.

Geen opmerkingen: