zaterdag 24 oktober 2020

Dobber

Soms moet je jezelf een schop geven om op pad te gaan. De dag begon al met het vervangen van de remblokjes. Niet zo ver dan maar. Een beetje trappen voor het lijf. Meestal wordt na poosje nog leuk ook.

 
Veel vlinders. Een bontzandoogje in de klimop langs een pad waar ik al vaak langs was gereden maar nog nooit nam. Langs dat pad ook een kunstwerk dat net doet alsof het natuur is. Het wordt langzaam opgenomen. Roofvogels die het hek van vakantie vliegveld Lelystad als uitkijkplek gebruiken.

Bij de Batavia werf besluit ik er nog een stuk aan te plakken door naar Enkhuizen te rijden. Onderweg tientallen zilverreigers, die knerpend en elegant wegvliegen. Een baarsje op de weg. Een dobber aan de waterkant.

Bij Enkhuizen een zeventiger op de e-bike die zegt: “U bent de enige niet in korte broek.” Hij vertelde in de paar honderd meter dat we samen opfietsten dat hij iedere dag in het IJsselmeer zwom. “Heerlijk,” noemde hij het.

Voor mij begint het stuk tegen de wind in terug. Foto's zijn er van dat stuk niet meer. Alleen zweet, maar dat kan ik (gelukkig) niet posten


Geen opmerkingen: