zondag 27 juli 2014

Vakantie (10)

Saint-Thurien Opstaan met de krant. Het is nog wennen dat de International Herald Tribune nu International New York Times heet. De stukken over Gaza lees ik snel door. Er is een 'objectief' commentaar; aan beide zijden worden fouten gemaakt. Laat maar. De krant staat ook bol met de boze beer uit Rusland.

Paul Krugman heeft een mooie liberale (in de Amerikaanse zin van het woord) column over voorbeelden waarin progressief beleid van Staten goed uitpakt. Hij stelt daarmee de “extremistische ideologie” in de VS aan kaak.
Vlinderstruik

Verder lees ik het verhaal van Anjan Sundaram We’re Missing the Story; The Media’s RetreatFrom Foreign Reporting
over het verdwijnen van de correspondenten, waardoor de blik op de wereld wordt bepaald door invliegende journalisten die samen met collega's vanaf dezelfde plaatsen verslag doen. Ze missen daarbij controle, omdat ze niet geworteld zijn in een lokale omgeving die hen op de vingers kan tikken.

Op de fiets doe ik een klein rondje naar de Seine. Om die rivier hangt een zweem van romantiek, maar hoe naïef. In de buurt van havenstad Le Havre is de rivier diep genoeg om kleine tankers te ontvangen. Aan de overkant is petrochemie. Aan mijn kant slib, bomen, bloemen en vlinders.


3 opmerkingen:

Jan de Stripman zei

Verdomd, ja ! Schoenlapper ! Zo noemden we de kleine vos vroeger...

martin zei

Ja zo noemden we hem en dat het niet meer zo is, is verklaarbaar. Tot de soort schoenlapper behoren ook anderen, zoals bijvoorbeeld de Atalanta.

Jan de Stripman zei

Daarom heb ik het waarschijnlijk verdrongen...;o)