zondag 12 maart 2017

Klimaat
Met grote letters staat op de Brouwersdam gekalkt dat je de Nederlanders moet roepen als er water en kustverdediging in het spel zijn. Dat is ook precies wat ik zie op mijn fietstochten; overal langs de kust wordt gewerkte aan de bescherming van ons land tegen de zeewaterstijging door de klimaatverandering. Daarom gaf ik mijn faceboekstemmetje ook aan de actie Klimaat wordt onderwerp van het NOS-slotdebat! en stuurde ik de volgende mail naar de NOS.

Zet het klimaat op de agenda van NOS slotdebat. Sterker nog. Het hele debat zou er aan gewijd kunnen worden. Een groter (globaal) maatschappelijk probleem is er niet.

We zien in Nederland overal infrastructurele werken om de gevolgen voor te zijn. Dijken, waterboezems, parkeergarages als duin, een nieuwe Hondsbossche etc. De EO maakt een alarmerende TV-uitzending met Aart Staartjes. Laaggelegen eilandengroepen lopen nu al onder. Verzilting van grote rivierdelta's valt te verwachten. Zeestromen gaan anders lopen. Van alles en nog wat.

Wat gaan we doen? VVD innovatie, steun bedrijfsleven, gewezen SP voorman Marijnissen, het is nog niet bewezen, D'66 daarvoor hebben we Europa nodig, GroenLinks ... Nee laat de lijsttrekkers van de deelnemende partijen het zelf maar uitleggen.

Zet het op de agenda a.j.b. en blijf niet steken in oude - ook valide - thema's. Doe eens gek, doe eens wat anders, omdat het hoog tijd wordt.

Bedankt alvast en vriendelijke groet,

Martin Broek

Op de Facebook pagina zegt de eindredactrice dat het Klimaat aan de orde zal komen. Twee partijen willen het er over hebben. Dat klinkt mooi, maar is niet genoeg. Waarom willen die anderen het er niet over hebben? Wil je ook dat Klimaat hét onderwerp van het slotdebat wordt hieronder vijf suggesties:

1. Sluit je aan bij Klimaat wordt onderwerp van het NOS-slotdebat!
2. Teken de petitie: petitiestarter.nl/…/klimaat-wordt-onderwerp-van-nos-slotdebat
3. Mail de NOS: communicatie@nos.nl (en partijen, en andere media!)
4. Als je Twitter hebt - spreek je uit met @NOS + #KiesKlimaat + #slotdebat
5. Roep je vrienden op om ook mee te doen - en deel deze post!!!

4 opmerkingen:

Jan de Stripman zei

Je bent me te snel af. Ik heb vandaag ook een blogje over de afwezigheid van de klimaatproblemen in de verkiezingscampagne...

Jan de Stripman zei

Alleen de link naar de petitie werkt niet...

Jan de Stripman zei

Ik heb de petitie nu wel gevonden: https://www.petitiestarter.nl/petitions/klimaat-wordt-onderwerp-van-het-nos-slotdebat

martin zei

Hoop dat alle links het nu wel doen. Dat is/was bij mij wel zo. De verwijzingen naar emailadressen, doen het dan weer niet, maar dat kan dan weer aan mij liggen.