woensdag 2 oktober 2024

Kledder is ook mooi

 



Een paar keer loop ik door een wolk libellen, waarvan ik vermoed dat het heide libellen zijn. Her en der warmen ze op in de zon. De duinen zijn nog steeds kledder, zelfs natter alweer dan een paar weken geleden. Het doet de vliegende draakjes blijkbaar goed.

Op het strand loop ik met een rubberhamer rond. Hij lag er en ik maakte er wat foto's van, voordat ik hem bij het afval gooide. “Ik loop hier niet altijd mee,” zei ik tegen een twee vrouwen zonder hond, omdat ze zo verbaasd keken.

Op het smalle pad kom ik een man tegen op het paadje dat om het water heen is aangelegd. Volgens hem is het beleid om de duinen natter te maken, om de verzilting tegen te gaan dier is als gevolg van toenemende druk, vanuit zee onder de duinen door. “Het is wel sneller gegaan dan gepland,” aldus de man. “Maar mooi is het ook,” voegt hij toe.

Het was inderdaad weer mooi, zo na ruim twee weken zonder fiets.


Music for Saxophone is een muzikale collage met de kunstzinnige muziek van vrouwen en non-binaire componisten en uitvoerders. De opgenomen composities zijn gekozen vanwege hun historische en artistieke waarde, terwijl ze – op kleine schaal – proberen om in één opname de diversiteit in de muziekcompositiesfeer te laten zien.

Women To Vote Together For Change For Alto Saxophone And Fixed Media van Erin Graham staat erop uitgevoerd door Gail B. Levinsky. Zie voor meer hier.



 

4 opmerkingen:

Jan de Stripman zei

Blijft een rubberen hamer drijven ?

martin zei

Jan de duinen zijn omringt door paaltjes met prikkeldraad ertussen. Ik denk dat werker daaraan zijn hamer is kwijtgeraakt.

Jan de Stripman zei

Dat zal het zijn. Ik dacht dat het een schipbreukeling was.

martin zei

De stratenmaker op zee die aan land spoelde?