zaterdag 6 juli 2024

3 – Drouwen en Assen (030724): dierenwereld

Het regent maar en het regent maar. In het Drents Museum is het droog. Bouwvakkers hebben wel de meeste zalen in bezit genomen. De prijs is daarom gereduceerd naar € 5 p.p. Je loopt daarvoor ook door het mooie gebouw.

Verder is in Assen de rechtbank waar ik me ooit moest verantwoorden voor de bezetting van een communicatiemast in Darp. Die 70 meter hoge mast was verbonden met de kernwapenbasis van de Verenigde Staten in Drenthe. Het werd
ƒ 500 boete. Reken dat maar om naar museumbezoeken. Je kon ook niet betalen en dan tien dagen zitten. Zo kwam ik destijds via de Assener rechter terecht in de Penitentiaire Inrichting Heerhugowaard .

Assen is ook de regionale winkelstad. Koopgoot naast koopgoot houden de mensen zelfs niet weg als het drenst. Om pap en skyr te kunnen eten koop ik er een lepel.

Terug op de camping eindigde de dag vreemd. Wij warm en droog in het huisje met vuurplaats en schoorsteen zorgden ervoor dat pa en ma kwikstart niet meer naar hun jongen durfden. Dan maar geen vuur, geen warmte en wij naar buiten. Opeens vloog daar een luchtmacht wespen om ons hoofd. Wij naar de volgende plek, een picknicktafel verderop. De natuur werkte weer niet mee.

In de nacht hoor ik iets. Een dier. Geen idee. Beter slapen. Mijn vriendin gaat op zoek met lamp. Niets. 's Morgens zien we dat er een gat in de tent is geknaagd en in de boodschappentas. Het was een muis.

Achtergrond glas in lood raam hier.

 

4 opmerkingen:

Jan de Stripman zei

In Darp hebben Elly en ik ooit de geboorte van een kalf meegemaakt. Gewoon in een weiland, er was wel een boer bij, voor het geval er iets mis zou gaan. Dat ging het niet, gelukkig.

Elly vond het leuk omdat ze een tijdje getrouwd was met een dierenarts en dat soort dingen vaker meegemaakt had. Voor mij was het een primeur. Ook fietsvakantie, trouwens, in de goeie ouwe tijd.

martin zei

Zelf keek ik vanaf 70 meter meters hoog tijdens die actie uit over die velden en bomen. En ik dacht nog ...

Jan de Stripman zei

... had ik maar een parachute bij me ?

martin zei

... zie die koe daar kalven met die twee fietsers en die boer ernaast.